Honingsoorten.

Per seizoen verschillen de smaken van de honing, in elk seizoen bloeien er ook andere bomen, planten en bloemen wat de kleur én de smaak van de honing bepaald.  

Onze honingbijen worden ingewinterd met hun eigen honing en worden niet bijgevoerd met suikerwater.

Tevens bevat de geslingerde honing geen toevoeging van suikerwater en is gewoon puur natuur.

Pure honing kristalliseert altijd in de loop der tijd. Honing is weer vloeibaar te maken au bain marie op 40 graden Celsius.

Geef liever nog geen honing aan kinderen jonger dan 1 jaar, dit in verband met het nog niet volledig goed ontwikkelde darmstelsel van de baby's tegen mogelijke bacteriën.
 

Er wordt zowel vloeibare honing als crème honing verkocht van verschillende bloemen van bomen, struiken en kruidenplanten zoals tijm en rozemarijn.

 

Acacia honing

Anijs honing

 

Berg honing

Bloemen honing

Boekweit
honing

Citroen honing

Dennen honing

Honing & gember

Honing & kaneel

Honing & kurkuma

Honing & stuifmeel

Honing met propolis & stuifmeel

 

Honing voor de luchtwegen

Honing & walnoten

 

Honing met propolis, koninginnegelei& Vit.C

Honing met walnoten

Honing & cacao

Honing met mosterd

Kastanje honing

Koffiebloesem
honing

Koolzaad
honing

Leatherwood
honing

Linde
honing

Mandarijn
honing

Mānuka-honing

Oranjebloesem
honing

Rozemarijn
honing

Tijm honing

Woud honing

Honing met koninginnegelei

Zonnebloem honing

 

 

 

 

De gemiddelde voedingswaarde van honing per 100mg: 

Energie Kcal 308/kJ 1290, koolhydraten 75,5 gram waarvan suikers 71 gram, vetten < 0,1 gram waarvan verzadigde vetzuren < 0,1 gram, eiwitten 0,4 gram, water 23,1 gram, Vit B6 0,05 mg, Vit C 3,2 mg, Natrium 7 mg, Kalium 50 mg, Calcium 5 mg, Fosfor 20 mg, IJzer 1,3 mg, Magnesium 2 mg, Koper 0,09 mg, Zink 0,60 mg. 

 

Contact

imkerij van-de-baanhoek Raymond Coenraats
Baanhoek 435
3361GH Sliedrecht
06-48482478
uege21li@kpnmail.nl
imkerij.435@van-de-baanhoek.nl