Propolisproducten voor huisdieren:

De volgende propolis producten uit de dierenlijn van de Firma Propolia uit Frankrijk zijn al geheel ingesteld op het uitwendig en inwendig gebruik voor dieren en hoeven niet meer worden aangepast qua dosering. Gecontroleerd door Ecocert Bio voor dieren. En als laatste verschillende samengestelde combinatie pakketten van de dierproducten.

 


- Propolis huidbalsem:
Speciaal voor uw trouwe metgezel heeft Propolia deze 100% natuurlijke balsem ontwikkeld en wel voor de verzorging van de huid, voetkussens en klauwen. Dankzij de werking van propolis en shea butter (*) behouden voetkussens hun natuurlijke veerkracht en zijn beschadigde poten snel hersteld.

Wellicht heel goed voor honden die veel en lange stukken lopen, vooral op asfalt, ook in de winterperiode wanneer er pekel gestrooid is.

Ingrediënten: honing*, Propolis cera* (propolis extract), Butyrospermum parkii* boter extract (Shea butter), Cocos nucifera* oil (kokosolie), Cera alba (bijenwas), Helianthus annuus* seed oil (zonnebloem zaadolie), Rosemarinus officinalis (Rozemarijn extract), benzylalcohol, benzylbenzoaat, benzylcinnamaat, benzylsalicylaat, alcohol, water.

* ingrediënten uit de biologische landbouw.

Product ingrediënten verklaringslijst.

Voor zowel honden als katten.

Pot 60 ml.

(*) Raw Shea Butter is een 100% natuurlijke plantaardige boter, welke bij kamertemperatuur vast is. Raw Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom, ook wel Karité Boom genoemd en groeit in de Afrikaanse Savanne. De Boom staat bekend als de Boom des Levens, vanwege haar vele bijzondere eigenschappen. Shea Butter heeft een ivoorachtige kleur en een rokerige, nootachtige geur. De boter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F en is zeer geschikt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen.

 

- Oordruppels:

Huiduitslag, jeuk, onaangename geurtjes....de hygiëne van de oren van uw huisdier is echt van dagelijks belang.

Propolia heeft voor de zorg van uw huisdier al zijn expertise ingezet en in combinatie van propolis en calendula (Goudsbloem) een natuurlijke beschermende werking gevonden.

Ingrediënten: Propolis cera (propolis-extract), Helianthus annuusseed* oil (Zonnebloemolie), Calendula officinalis* bloem-extract, Melaleuca alternifolia* olie (etherische olie van Tea tree), glycerine (glycerol), propyleenglycol, benzylalcohol, benzylbenzoaat, benzylcinnmaat, benzylsalicylaat, limoneen, linalool.

* ingrediënten uit de biologische landbouw.

Product ingrediënten verklaringslijst.

Voor zowel honden als katten.

Fles 30ml met pipet. 

 

- Zuiverende wondspray met propolis:

Gebruik de beschermende en reinigende spray van Propolia. Samen met de toegevoegde verzachtende honing wordt er een 100% natuurlijk beschermlaagje op de huid gevormd.

Ingrediënten: Propolis cera* (propolis-extract), honing*, Rosmarinus officinalis* bladolie (etherische olie van rozemarijn), water, benzylalcohol, Benzylbenzoaat, Benzylcinnamaat, Benzylsalicylaat, Cinnamy alcohol, limoneen, linalool.

* ingrediënten uit de biologische landbouw.

Product ingrediënten verklaringslijst.

Voor zowel honden als katten.

Spray van 20ml. 

 

- Huidverzorgingspoeder met propolis:

Voor jeuk, huiduitslag en andere vachtkwalen is het Propolis poeder voor dieren ontwikkeld. Dit poeder verzacht de wond en de huid, is 100% natuurlijk en door een bijbehorend spateltje is het poeder makkelijk en gedoseerd aan te brengen op de huid van uw huisdier.

Na het reinigen van de huid en/of wond deze het liefst eerst met de huidreinigingsspray van Propolia behandelen om vervolgens het poeder aan te brengen. NIET uitspoelen. Indien nodig de handeling herhalen de volgende dag.

Ingrediënten: Propolis cera (propolis-extract), Equisetum arvense-extract (extract van de paardenkastanje), Rosmarinus officinalis bladolie (essentiële olie van rozemarijn), talk, maltodextrine, gehydrateerde silica, benzylalcohol, benzylbenzoaat, benzylcinnamaat, benzylsalicylaat.

* ingrediënten uit de biologische landbouw

Product ingrediënten verklaringslijst.

Voor zowel honden als katten.

Pot inhoud: 30 gram. 

 

- Shampoo met propolis en honing:

Een milde shampoo met propolis en honing, waarvan de reinigende werking gebaseerd is op 100% natuurlijke ingrediënten omdat uw huisdier het beste verdient voor zijn vacht!.

Ingrediënten: Propolis cera (propolis-extract), Helianthus annuusseed* oil (Zonnebloemolie),  Calendula officinalis* bloem-extract, Melaleuca alternifolia* olie (etherische olie van Tea tree), glycerine (glycerol), propyleenglycol, benzylalcohol, benzylbenzoaat, benzylcinnmaat, benzylsalicylaat, limoneen, linalool.

* ingrediënten uit de biologische landbouw. Zonder sulfaten (*), pH-waarde aangepast.

Product ingrediënten verklaringslijst.

Voor zowel honden als katten.

Fles van 200ml. 

 

Kijk nog even naar de samengestelde combinatie verzorgingspakketten voor de huisdieren.

 

(*) Sulfaten zijn detergenten, ofwel reinigers, die een ontvettende werking hebben. De belangrijkste functie van sulfaten is het reinigen c.q. ontvetten van huid en haar. Het is een chemische reinigingsstof waarbij het gevaar bestaat dat de huid en het haar ontdoen worden van hun natuurlijke laagje olie. Hierdoor drogen de huid en het haar op termijn uit wat kan leiden tot huidirritaties en schilfers.

 

Uit: 'De geneeskracht van propolis', door Wiebe Braam

"Je kunt propolis net zo goed bij dieren gebruiken als bij mensen, zoals bij infecties, wonden, eczeem, haaruitval, schimmelaandoeningen en allerlei andere ziekten.

Het gebruik van propolis bij dieren gaat net zoals bij mensen, zeker wat de uitwendige behandeling betreft. Voor inwendig gebruik moet je de dosis aanpassen aan het gewicht van het dier. Dit betekent dat dieren tot 10 kilo een kwart van de dosis voor volwassen mensen moeten innemen.

Voor dieren tussen de 10 en 20 kilo is dit de helft en voor dieren tussen de 20 en 40 kilo driekwart van de dosis voor volwassen mensen. Boven de 40 kilo telt het dier als een volwassene". 

 

 

Contact

imkerij van-de-baanhoek Raymond Coenraats
Baanhoek 435
3361GH Sliedrecht
06-48482478
uege21li@kpnmail.nl
imkerij.435@van-de-baanhoek.nl