Welkom op onze website

 

Wij, Raymond, Iris en Trix, zijn enkele jaren geleden verhuisd van een tussenwoning in Utrecht naar een dijkwoning in Sliedrecht (Zuid-Holland).

Hierdoor hebben we de mogelijkheid gekregen hobby's uit te oefenen die daarvoor niet mogelijk waren.

Door de ruimte om het huis hebben we een bloementuin kunnen aanleggen, evenals een vijver. We hadden nog een beetje ruimte over die we "opvulden" met Zijdehoeders (kippen).

 

We zijn natuurliefhebbers en proberen ons steentje bij te dragen bij het instand houden van de natuur en zijn (kleine) bewoners. De aanplant van de tuin is met aandacht verricht en we hebben planten, struiken en bomen aangelegd die een voedselbron zijn voor insecten en vogels die om ons heen leven.

Elke dag weer voelen we ons bevoorrecht dat we deze plek hebben gevonden.

 

Onze website's naam komt voort uit het feit dat we gewoonweg aan de Baanhoek wonen! Onze lammeren dragen die naam in het stamboek, zoals Xander van de Baanhoek. Het embleem van de website, de honingbij op een dotterbloem, is gemaakt in onze eigen achtertuin.

Op deze manier kunnen we uitdrukken dat alles voortkomt uit onze eigen tuin op dit adres.

 

In het overzicht 'Nieuws' kunt u verhalen lezen van gebeurtenissen gedurende een bepaalde periode van het jaar. Verder schrijven we ook nog allerlei nieuws bij de overzichten betreffende 'onze schapen', 'de tuin', 'de moestuin' en 'onze bijen'. 

 

 

 

 

We zijn een gezin, vader, moeder en een dochter van 18 jaar oud.

Raymond werkte tot afgelopen maart 2017 werkzaam als logistiekmanager en planner bij een bedrijf dat medische artikelen verkoopt aan ziekenhuizen maar ook aan andere instellingen. Wegens bezuinigingen werd hij ontslagen.

Ik, Trix, ben huisvrouw en verzorg de dieren en de tuin.

 

Het werken in de tuin geeft ons veel voldoening en rust. Na zo'n 7 jaar hebben we de tuin heringericht om het feit dat ze inmiddels helemaal volgegroeid was en niet meer overzichtelijk was wat waar groeide. De bijen hebben meteen een andere, volgens ons, betere plek gekregen in de opnieuw ingerichte tuin. 

 

Ik zelf vind ik het leuk om met de vruchten uit eigen tuin jams te maken, het liefst zoveel mogelijk zonder pitjes in de jam. Dat betekent dus veel werk, maar is wel leuk. Eigen labeltjes maken en daarmee dan de potten versieren is een mooie bezigheid.

 

En dan hebben we samen nog onze bijenkasten. Twaalf stuks inmiddels. Het is elk voorjaar weer spannend welke volken goed de winter zijn doorgekomen. Het is een hobby waar we beiden de imkeropleiding voor hebben gevolgd bij de bijenvereniging van Dordrecht. Naast het feit dat het zeer leerzaam is, is het ook fijn om mede-imkers te ontmoeten en ervaringen met elkaar uit te wisselen en veel tips te krijgen.

Maar let wel: zoveel imkers, zoveel meningen.

 

Vanwege het feit dat we zoveel dieren hebben gaan we niet op vakantie. Mochten we even weg willen, dan is dat een weekendje en bezoeken we het liefst culturele steden zoals Gent en Brugge in Belgie. Allebei fantastische steden om te bezoeken en te overnachten in een bed & breakfast faciliteit. Wij hebben een adresje in Brugge gevonden die grandioos bevallen zijn. Echt de moeite waard. U vindt het adres onder de Link-icoon.

 

We veranderen en vullen de website regelmatig aan. Mochten er toch onjuiste gegevens in staan, neemt u dan contact met ons op via de email en laat het ons weten. We pretenderen absoluut niet dat we 'alles' weten. Het blijft interessant om steeds weer nieuwe feiten te lezen over de bijen en die te delen met U.

Verder kan ik vertellen dat alle gevonden informatie op onze website gehaald is uit de boeken en artikelen die we gelezen hebben over de bijen. Voor de lijst zie de link 'Boeken' en/of 'Artikelen'.

Contact

Imkerij van-de-baanhoek Baanhoek 435
3361GH
Sliedrecht

imkerij.435@van-de-baanhoek.nl of uege21li@kpnmail