Wij, Raymond en Trix, wilden het drukke Utrecht achter ons laten en zijn op zoek gegaan naar een huis met een grote tuin en zijn zo in 2010 in Sliedrecht terecht gekomen, waar we hobbymatig zijn begonnen met het imkeren nadat we in 2011 bij de Bijenvereniging van Dordrecht samen een imker opleiding zijn gaan volgen. Na het eerste jaar gestart te zijn met 2 bijenvolken hebben we nu ongeveer 12 - 15 bijenkasten, waarvan enkele kasten achter in de tuin staan bij de kippen. Doordat we bij het natuurreservaat de Biesbosch wonen, waar de Reuzenbalsemien groeit en bloeit, hebben onze bijen tot laat in het jaar (zo tot eind september) nog nectar en stuifmeel wat ze van de balsemienplant kunnen verzamelen. Hierdoor slingeren wij- net als alle andere imkers die hun bijen in de Biesbosch (of omgeving) hebben staan- nog eind september de laatste honing van het jaar. 

Omdat wij geloven dat honingbijen qua gezondheid beter kunnen overwinteren op hun eigen honing, geven wij hun geen suikerwater mee tijdens hun winterrust.

Uit interesse voor álle producten die honingbijen zelf produceren in de bijenkast zijn we begonnen met deze informatieve website over 'De Honingbij' waar we vertellen over de verschillende bijenrassen, maar ook over hun morfologie en levenswijze. Later hebben we dit uitgebreid met een webshop waarin we verschillende artikelen verkopen die gemaakt zijn van bijen-producten: honing, propolis, stuifmeelpollen, bijenwas en koninginnegelei. 
Zelf merk ik dat ik steeds meer op zoek ga naar zuivere, gezondere en meer biologische producten die ons immuunsysteem ondersteunen. Hierbij helpen en ondersteunen de gezonde producten uit de bijenkast die verwerkt zijn in veel verschillende producten waaronder voedingssupplementen, maar ook in gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten.
Bij de aanschaf van deze producten voor onze webshop (honing-en-zo.com) lezen wij ons in over de ingrediënten in de producten, de productiewijze van de fabrikant én of deze het milieu, flora/fauna en de mens respecteert.

Wij staan voor eerlijkheid en openheid, wat u ook terugvindt in ons aanbod aan én informatie over de producten in onze webshop!
Omdat wij alles hobbymatig uitoefenen hebben wij geen winkelpand, geen bedrijfsruimte en geen personeel in dienst. Hierdoor hebben wij geen extra lasten en/of kosten waardoor wij het geluk hebben onze producten goedkoper aan te kunnen bieden op de webshop! 
Ik heb eens gelezen op een andere webshop dat bedrijven die hun producten gratis verzenden vanaf een bepaald (aankoop) bedrag daarvoor hun prijzen van de producten verhogen. Dat is dus absoluut onwaar. Misschien zijn er bedrijven die dit zullen doen, maar je mag niet iedereen over één kam scheren vind ik. Ons gratis verzenden betekent oprecht dat de verzendkosten voor onze eigen rekening zijn en niet stiekem doorberekend zijn in onze prijzen. 

 

 

Contact

imkerij van-de-baanhoek Raymond Coenraats
Baanhoek 435
3361GH Sliedrecht
06-48482478
uege21li@kpnmail.nl
imkerij.435@van-de-baanhoek.nl