Gebeurtenissen 2018

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 14 mei 2018:

 

Maandag 12 februari 2018:

Jammer genoeg mocht ik eind vorig jaar met Steven niet meer terugkomen op het weilandje. Waarom weet ik niet. 

Hij staat nu thuis met 2 bokjes als gezelschap. Deze twee hebben we gekocht van de kinderboerderij in Gouda. Daar verzorgt Raymond de bijen totdat een nieuwe imker gevonden is voor dit werk.

Geitjes zijn qua gedrag volslagen anders dan schapen. Onze -gecastreerde- heren zijn vriendelijk, druk en inventieve ontsnappers. Heb je met schapen weer niet zoveel last van.

Dit jaar geen lammetjes dus, de ooien zijn verkocht en ik heb (nog) geen nieuwe gekocht. Overigens hebben we veel telefoontjes gehad van mensen die op zoek waren naar ooitjes. Helaas konden wij ze niet helpen. We sturen ze door naar de Ouessant vereniging (FOS) die een fokkerslijst beheerd. 

 

Zal een saai jaartje worden misschien wat de schapen betreft. Wie weet. We zullen wel zien......

 

Dinsdag 9 april 2018:

Vanmiddag is Steven geeuthanaseerd, hij is 11 jaar geworden en ging de laatste weken qua conditie sterk achteruit. Hierdoor hebben we nu helemaal geen Ouessant schaapjes meer. Ik weet nog niet of ik nieuwe ga aanschaffen, dat hangt ook af van het feit of we weer een weitje kunnen huren voor ze.

Maandag 14 mei 2018:

Vanwege het feit dat we geen schaapjes meer hebben op het moment hebben we ons 2 geitjes gekocht, 2 broertjes van de kinderboerderij in Gouda. Ze zijn erg tam en vriendelijk. De donkere is dominanter dan de creme kleurige, maar daartegenover staat dat die donkere wel een watje is. Er moet maar iets gebeuren, iets anders dan anders en hij weet al niet meer hoe hij met de situatie om moet gaan.

De creme kleurige is zachter van karakter maar wel de ontsnapper van het stel. Alles moet gebarricadeerd worden, ook in de stal. Voor ik het weet staat hij opeens weer naast me zonder dat ik gezien heb hoe hij nu werkelijk ontsnapt is. 

 

En ik heb een vermoeden dat er waarschijnlijk nog wel eens iets zal gebeuren wat me aan het denken doet zetten hoe ik het uitbreken kan voorkomen in de toekomst. 

Ik vind het wel jammer dat er geen schaapjes meer zijn op het moment, we missen de lammetjes in het voorjaar. Maar het is niet anders....

 

De foto's zijn door Iris gemaakt. Ik weet niet goed wat haar bedoeling is geweest, maar ach, het kan zo ook.

 

 

Contact

Imkerij van-de-baanhoek Baanhoek 435
3361GH
Sliedrecht

imkerij.435@van-de-baanhoek.nl of uege21li@kpnmail