Gebeurtenissen 2017

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11 mei 2017

 

Zondag 2 april 2017:

Een bijenkast gisteren naar de fruitboomgaard gebracht.

Over het algemeen vliegen alle kasten wel, wanneer het warmer wordt zullen de bijen wel actiever gaan vliegen dan ze nu doen, maar niets te klagen, de meeste komen met stuifmeel binnen, dus is er toch al broed in de kast.

Zaterdag 6 mei 2017:

Eindelijk dan, weer zon na zo'n 2 weken slecht en koud weer. De honing die ze hebben kunnen halen voor die 2 weken hebben ze inmiddels zelf alweer opgegeten gedurende die 2 weken. Dus deze 2 mooie dagen komen ls een zegen. Ze maken gebruik van het mooie weer om te gaan zwermen, dat hadden we ons al bedacht dat dat zou gaan gebeuren. Die beestjes hebben gewoon gewacht op wat beter weer. Hoewel, een week geleden hadden we ook al een mini zwermpje wat helemaal verkleumd en nat rond een paaltje zat achter in de tuin. Die hebben we in een 6 ramertje gezet, maar ja, of die het echt goed gaat doen is maar de vraag.

Dan vandaag, drie zwermen, een kleine en twee grotere. Twee in een 6 ramertje en de ander maar al in een 10 ramer gedaan. Die laatste moesten we overigens 2x scheppen. De eerste keer hadden we de koningin niet. Dat kleine volkje kon ik zo de kleine kast onder zetten en de zwerm er in schudden. In 2 minuten gepiept, hingen alle zwermen maar zo makkelijk. 

Donderdag 11 mei 2017:

Een gek voorjaar, de ene zwerm na de andere bij mooi weer. Geen grote trossen, althans in onze ogen niet, maar toch.

Nu op Bonkelaarplein een zwermpje gespot door een oplettende burger. Raymond erop af met zijn spulltjes in de auto, zit eenmaal de zwerm in zijn 6 ramertje komt onze collega imker Marlene aanfietsen met een kastje onder de snelbinder. 

Erg grappig moment, uiteindelijk neemt Marlene straks de bijen mee, want zij kan een nieuw volkje goed gebruiken zei ze.

Zo doen we dat gewoon onder elkaar, moet kunnen.

 

Maandag 12 juni 2017:

Ditmaal een wel erg makkelijke zwerm voor ons, hing netjes in een kluitje aan de tak, weliswaar voor de bewoner op een moeilijke plek (die kon de voordeur niet meer gewoon uit noch in).

Hij zat zo in de korf, even een uurtje laten staan tot de rest van de bijen oouk in de korf gekropen zijn en dan mee naar huis. De korf staat nu thuis achter bij de kippen en het konijn. En in een korf omdat we een 2de volk wilden hebben dat in een korf ging wonen. Vinden we gewoon leuk, korfimkeren en dus honing uit de korf halen is nog een ander verhaal. Daar moeten we ons nog in verdiepen.

Contact

Imkerij van-de-baanhoek Baanhoek 435
3361GH
Sliedrecht

imkerij.435@van-de-baanhoek.nl of uege21li@kpnmail