Gebeurtenissen 2018

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 14 juli 2018.

 

Maandag februari 2018:

Eerlijk gezegd ben ik de laatste maanden (na het laatste project vorig jaar) niet echt in de tuin verder bezig geweest. Er zijn wel een aantal dingen die ik eigenlijk doen wil, maar waar we niet aan kunnen beginnen gewoon omdat we het geld niet hebben op dit moment.

Dus, het is even afwachten nu.

Maandag 14 mei 2018:

Omdat onze honden, de kleine monsters, nu al 4 x ontsnapt zijn, ben ik op zoek gegaan naar een 2e hands hekwerk op marktplaats en ben toch wel iets moois tegengekomen. Heb het ook gekocht en zelf geplaatst aan de voorkant van het huis.

Het is goed uitgevallen al zeg ik het zelf. We moeten alleen nog het laatste stukje verzagen zodat het ook aan de muur bevestigd kan worden. Omdat we niet helemaal zeker zijn of de teckels niet door de spijlen zullen lopen moet ik er nog kippengaas tegen aanzetten. 

 

En hier is alles gemonteerd en klaar:

Maandag 16 juli 2018:

Onze parapluplataan is vorig jaar niet gesnoeid en door de aanhoudende hoge temperaturen voelt hij zich helemaal in zijn element. Tenslotte is het een Mediterrane plant. Zijn schors laat los en komen als vellen van zijn stam vallen. Hieronder komt een soort witte huid tevoorschijn die mij zorgen baart want er lijken kleine gaatjes in de nieuwe bast te zitten. Volgens Raymond is dat normaal, maar eerlijk gezegd betwijfel ik het.

 

Het is wel een mooi fenomeen en doet mij eerlijk gezegd denken aan Frankrijk toen ik nog met mijn ouders op vakantie mee ging. Die grote bomen zag je vaak in die straatjes van de dorpjes, trouwens het is een vrij gangbare boom in o.a. Frankrijk. Ik weet niet of het komt doordat het misschien een kostbare boom is om aan te schaffen of dat ze gevoelig zijn voor ziekten dat we ze hier in Nederland niet zo veel zien.

 

Hoewel, op de Ketelweg te Papendrecht, heb je een lange laan waar industriebedrijven staan en als bomenrij alleen maar platanen staan. Zo vreselijk mooi! Ik ben foto's gaan maken van enkele van deze bomen. Op het fietspad ernaast liggen velerlei schorsen op de grond, het is eigenlijk bezaaid met schors....

Onze boom:

Die van de Ketelweg te Papendrecht:

Contact

Imkerij van-de-baanhoek Baanhoek 435
3361GH
Sliedrecht

imkerij.435@van-de-baanhoek.nl of uege21li@kpnmail