Gebeurtenissen 2015

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 3 september 2015

 

Zondag 15 maart 2015:

Afgelopen vrijdagmorgen werd ik gebeld door een bestuurslid van de volkstuinvereniging waarvan wij de moestuin huren...

Vriendelijk werd ons verzocht vóór 19 maart onze moestuin op te ruimen omdat die er gewoonweg niet uitzag. Hij heeft volledig gelijk! Wij hebben de tuin verwaarloosd afgelopen jaar.

Omdat we natuurlijk het tuintje niet kwijt willen hebben we ons zaterdag aan het werk gezet en met een goed resultaat mag ik zeggen (de foto's spreken voor zich).

Weet je, eigenlijk hadden we deze waarschuwing nodig om toch even op dit moment onze prioriteiten te veranderen. Afgelopen jaar hebben we veel gedaan voor andere mensen in de weekenden en dan blijft er veel liggen op den duur van ons eigen werk. Maar goed.

Begin:

Halverwege:

Eind:

 

De gemeente heeft de wal aangelegd van het moestuincomplex en hebben om het onderhoud te vermakkelijken groot hoefblad gepland. Het is werkelijk een onkruid wat snel door de tuinen groeit en gezien wij al een hele tijd niet geweest waren staat het ook uitgebreid in onze tuin.

Ik ben begonnen die wortels eruit te scheppen, maar het zijn er zoveel dat ik terug moet gaan om de rest eruit te scheppen. Overigens is het een hele goede drachtplant voor de honingbijen en andere insecten en heeft prachtige bloemen, maar zet hem niet in je bloementuin want het duurt werkelijk een jaar of twee voordat je het weg hebt. Wij zijn nog steeds bezig om het klein hoefblad te verwijderen uit onze bloementuin . Het is bijna niet te doen gewoon.

Maandag 4 mei 2015:

Op 15 maart dit jaar hadden Raymond en ik de moestuin helemaal onkruidvrij gemaakt, zie maar bovenstaande foto's!

En dan komen we op 4 mei en treffen vervolgens dit aan:

Kun je je het voorstellen wat een frustratie dit oplevert?!

Twee uur gespit en nog zijn we niet eens op de helft van het onkruid! O.M.G.!

Wordt dus vervolgd. Overigens lopen wij ongelooflijk achter met planten en zaaien van groenten. 

Maandag 8 juni 2015:

Van het weekend de moestuin op geweest om onkruid te wieden en groenten te zaaien. Zagen we dat de buurman aan zijn kant van onze tuin onkruid had gewied, maar op een erg ruwe manier. Namelijk met aardbeidenplanten en al. Die lagen nog nota bene dood te gaan in onze tuin. Dus hebben we geprobeerd deze planten weer in de grond te zetten en ze water te geven.

Woensdag 26 augustus 2015:

Tot mijn grote schaamte moet ik eerlijk bekennen dat we te weinig tijd hebben dit jaar om op de moestuin te werken. 

Eerlijk gezegd moeten we er eens goed over nadenken of het nog verstandig is het tuintje aan te houden als we er toch te weinig tijd voor hebben. Ik weet dat Raymond nog heel graag wil tuinieren, maar ja......

Donderdag 3 september 2015:

Vanwege het feit dat we teveel werkzaamheden hebben wat de bijen betreft, hebben we besloten de moestuin op te zeggen. We gaan nog wel de struiken verwijderen die we zelf gepland hebben, want die kunnen we ook thuis in de tuin zetten. 

Het is jammer, maar als we hem niet meer verzorgen kunnen zoals het hoort, heeft iemand anders recht om de moestuin over te nemen, vinden wij. 

 

Contact

Imkerij van-de-baanhoek Baanhoek 435
3361GH
Sliedrecht

imkerij.435@van-de-baanhoek.nl of uege21li@kpnmail