Gebeurtenissen 2014

Wij willen onze oprechte excuses aanbieden dat dit jaar een niet echt moestuinjaar voor ons is geweest. We hadden veel andere bezigheden die (te veel) onze aandacht opeisten.
 
 
Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 27 juli 2014:
 
 
Zondag 2 maart 2014:

De moestuin mocht wel onkruid vrij gemaakt worden intussen. De ene helft hebben we kunnen doen vanmiddag met z'n twee-en, de andere helft moet dus nog gebeuren. Het is een beetje wachten op het mooie weer om daaraan te beginnen. Maar wel leuk om te doen. Het knapt er tenslotte van op. Raymond heeft knoflookbollen geplant en aardperen (de soort die bloemen geeft en een drachtplant is voor de insecten). De niet bloeiende soort hebben we geplant achter in onze eigen tuin thuis. Het is tenslotte zonde om ze weg te gooien. 

Het broeikastje wat vorig jaar in die storm is weggewaaid en die we uit het slootje hebben gevist, hebben we toch maar opgeruimd. Het was zo verbogen en gebroken op sommige delen dat het niet meer te gebruiken was. 

 

 

Zondag 27 juli 2014:

Nou, vanmorgen is het ervan gekomen. Ik denk dat we wel bijna een maand niet op de moestuin zijn geweest, druk met andere dingen, zoals de vijver, de Landelijke Open imkerijdagen, enzovoort.

Het was wel schrikwekkend hoe de tuin eruit zag, vééééééél distels. En die kunnen zelfs door de handschoen heen prikken als je pech hebt, en die had ik, vaak.

Hebben zo'n 2 tot 3 uur gewerkt om het onkruid er zo goed als geheel uit te halen, maar dat is ons niet gelukt vanwege de warmte en de zon die vol scheen, geen schaduw en geen drinken meegenomen, dus we waren het na die tijd wel wat zat. Het onkruid ligt opgestapeld op het pad en moet nog opgeruimd worden, maar het is zoveel dat we het niet meer in de compostbakken kwijt kunnen en dus het naar de gemeentedepot moeten brengen. Hebben we morgen weer een reden om naar de tuin te gaan.

Enkele foto's bij binnenkomst van het moestuincomplex en foto's na het onkruid wieden:

Voor:

Na:

Voor:

Na:

Zaterdag 13 september 2014:

Wij willen graag onze excuses aanbieden voor het feit dat we dit jaar zo weinig te vertellen hebben over onze moestuin. We zijn gedurende het jaar erg druk geweest met allerlei projecten thuis en bij andere mensen zodat we erg weinig tijd aan de moestuin hebben kunnen besteden, tot onze spijt. 

 

Contact

Imkerij van-de-baanhoek Baanhoek 435
3361GH
Sliedrecht

imkerij.435@van-de-baanhoek.nl of uege21li@kpnmail